cultum-logoblack

MUSKELAVSLAPPNANDE

Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre. Vissa rynkor kan vi uppleva som charmiga och klädsamma, medans andra kan bidra till attribut där vi ser mer “arga” eller “sura” ut. Men det finns metoder för att både förebygga uppkomsten av och dämpa fina linjer, rynkor och djupare veck. 

En av dessa metoder är behandling med muskelavslappnande. Denna injektionsbehandling räknas idag som en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar. Behandling med muskelavslappnande (i en mycket försvagad form) medför en tillfällig blockering av den nervsignal som gör att en muskel drar sig samman. Detta resulterar i att rynkor och linjer som skapats av att du tex. rynkar pannan blir mindre synliga.

BABY "B"

Microdosering utav muskelavslappnande är en optimal injektion för unga vuxna som vill förebygga framtida rynkor.

RYNKBEHANDLING PANNA

Rynkbehandling i pannan är en injicerbar kosmetisk behandling som används för att slappna av och jämna ut rynkor i pannan. 

ARGRYNKA

Rynkor mellan ögonen även kallat ”bekymmersrynkan” eller ”argrynkan” är en av de första och vanligaste rynkorna som behandlas med muskelavslappnande i kosmetiskt syfte.

KRÅKSPARKAR

Linjer och rynkor kring ögonen kan göra så att man ser trött och sluten ut och är bland de första tecken på åldrandet då huden i detta område är tunnare och lättare utvecklar dessa spår.

TANDGNISSLING

När man får en muskelavslappnande injektion i käkens muskler lindrar det symptom som tandgnissling, även kallad bruxism.

FACESLIM

Denna behandling är en teknik som kan hjälpa till att ge ett mer V-format ansikte och smalare profil. 

LIPFLIP

En lip flip är en muskelavslappnande injektion som gör att dina läppar ser fylligare ut.

GUMMYSMILE

Gummy Smile behandling används för att minska läppens lyftning och hur mycket tandkött som visas.

BUNNYLINES

Muskelavslappnande injektion för Bunny Lines minimerar uppkomsten av rynkor och fina linjer som uppstår diagonalt på sidorna av näsan.

SURA MUNGIPOR

Sura mungipor eller marionettlinjer är dom långa vertikala rynkorna som går från hörnen av läpparna till hakan och kan ge surt och bekymrat intryck.

APELSINHAKA

 “Apelsinstrukturen” som uppstår på hakan kan få en att se äldre ut och rynkorna i hakan är vanligtvis kända som dynamiska rynkor.

NEFERTITILYFT

Man injicerar muskelavslappnande för att avslappna musklerna som har en nedåt dragande effekt på den undre ansiktshalvan.

HYPERHIDROS (MOT SVETTNING)

Överdriven svettning eller hyperhidros kan behandlas     med injektioner av muskelavslappnande i områden med överaktiva svettkörtlar.

PLATYSMA

Muskelavslappnande behandling på Platysmamuskeln motverkar ett drag ner från käklinjen och dubbelhakan som också gör Platysmabanden mer synliga och kan lätt framhäva en s.k. kalkonhaka.