cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

TEAR THROUGH - TEAR VALLEY

CULTUM CLINIC

tear tHrough - tear valley

Medan vissa människor kan födas med ihålighet och mörka ringar, kan andra märka att tear trough blir mer uppenbart vid åldrande. Ett resultat av att huden börjar hänga och fettvolymen under utarmats, vilket lämnar ihålighet som i sin tur blir som mörka ringar eller påsar under ögonen. Blickar man tillbaka så var kirurgi det enda alternativet för att reducera denna problematik men idag kan man åtgärda mörka ringar samt påsar under ögonen, säkert med filler injektioner.
CULTUM CLINIC

Vad kan jag förvänta mig av en injektionsbehandling mot mörka ringar?

Icke-kirurgisk borttagning av mörka ringar och ihålighet injiceras med hyaluronsyra.


Med en tunn nål djupt under själva ögonpåsen precis ovanför orbitalbenet injiceras materialet. Med endast ett stick med rätt och säker tekniker fylls området sedan i, vilket lyfter upp området under ögonen. Behandlingen tar cirka 10 till 15 minuter, och resultaten är omedelbara och tillfredsställande.

CULTUM CLINIC

Varför ska jag ta bort mörka ringar och ihålighet under ögon med injektion istället för operation?

Fördelarna med att undvika operation för borttagning av mörka ringar och ihålighet under
ögonen är:

– inga kirurgiska ärrbildningar

– ingen generell anestesi
– ingen ledighet från arbetet

I många fall kan en tear trough behandling ge ett mer naturligt resultat än det kirurgiska alternativet. Med filler tar du inte bort någonting, till skillnad från operation där människor kan se väldigt olika ut efteråt.

Gör behandlingen ont?

Av någon anledning upplever kunder inte mycket smärta under ögonområdet, vilket gör det mindre obekvämt än tex vanliga muskelavslappnande injektioner. Vi använder filler som innehåller lidokain detta kan lämna dig med en tillfällig domningskänsla efteråt behandlingen men tar bort all smärta.

CULTUM CLINIC

Får man blåmärken efter tear trough behandling?

På Cultum får du ett stick med vass nål per sida och därefter går man in under huden med en icke vass kanyl för att minimera skador under vävnaden och risken för blåmärken.
Är det en säker behandling?
Det är en mycket säker procedur i rätt händer, med rätt behandlare och produkt. Vi rekommenderar inte att du besöker någon estetisk klinik som utför denna behandling till en kraftig rabatterad kostnad. Förutom vissa blåmärken och svullnad finns det några andra sällsynta fall av biverkningar som inkluderar allergiska reaktioner och infektioner, men en erfaren behandlare med rätt produkter minimerar dessa risker.

Hur länge varar resultatet vid en tear trough behandling?

Minst 9-12 månader, men enligt vår erfarenhet kan det vara upp till två år eller mer. Till exempel om du har två sprutor med filler vid den första behandlingen, behövs det ett eller två år senare behövs bara en spruta. Sedan blir avståndet mellan behandlingarna längre och längre.
CULTUM CLINIC

Vad gör jag om jag inte trivs med filler under ögonen?

Om du inte är nöjd med dina resultat, finns det ett enzym som heter Hyalase som kan användas för att bokstavligen smälta bort hyaluronsyra på 48 timmar. Just denna behandling har en väldigt hög patientnöjdhet då det inte förändrar utseendet utan endast förbättrar.
Vad rekommenderar ni för eftervård?
Vi rekommenderar att du inte gör någon ansträngande träning efter en tear trough behandling, undviker alkohol under 24 timmar och undviker antiinflammatoriska läkemedel som kan tunna ut blodet. Efter filler injektionen får du på CULTUM is på området, och vid vissa tillfällen kan vi råda kunder att ta en steroidtabletter (betapred) för att bli av med svullnaden snabbare.
CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.