cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

SCULPTRA

CULTUM CLINIC

SCULPTRA

Är behandlingen som aktiverar din huds naturliga kraft för att återuppliva kollagenproduktionen för ett mer ungdomligt utseende. Sculptra är en unik behandling på grund av dess förmåga att stimulera kollagen. Sculptra arbetar med din kropp för att stimulera kollagen produktion som går förlorad på grund av åldrande, återuppbygger och stärker din huds strukturella grund. Genom en serie behandlingar, vanligtvis cirka tre sessioner under några månader, återställer det stödet och volymen på ungdomlig hud och ger resultat som kan vara upp till 3 år.

CULTUM CLINIC

Vad är Sculptra för något?

Sculptra består av poly-L-mjölksyra, som är en syntetisk polymer som har använts i människokroppen sedan 1960 och som medicinsktsutur material från 1970. Sculptra godkändes första gången 1999 i Europa för att fylla på små områden av atrofi i ansiktet och är för närvarande tillgängligt i mer än 40 länder globalt.

CULTUM CLINIC

Hur går en Sculptra behandling till?

Konsultation utföres alltid innan man tillsammans med behandlare planerar behandling. Det man gör är att man injicerar Sculptra i det område som man önskar att få mer volym i, dvs rumpa, hip-dips samt att det även går att göra i ansikte. Då kollagenet behöver tid att produceras så gör man behandlingen vid flertal tillfällen, minimum för rumpa är ca 3-4ggr innan man uppnått önskat resultat. Behandlingarna görs med 4-6 veckor emellan. Då detta är kroppseget så är det inget farligt. Biverkning som kan komma med detta är granulom dvs ärrvävnad ifall behandlaren placerar ämnet fel.

Vilka områden kan behandlas med Sculptra?

– Rumpa

– Hip dips

– Celluliter, ojämnheter

– Djupa linjer i ansiktet

–  Marionettlinjer

– Tinning 

CULTUM CLINIC

Icke kirurgisk Brazilian Buttlift-Sculptra

Trenden som varit senaste åren har varit en fylligare och rundare rumpa därav att dessa operationer har skjutit i höjden inom den estetiska marknaden, men långt ifrån alla vill genomgå en operation av olika anledningar så som narkos, underskott av fett naturliga resultat, inte har tid för återhämtning eller ekonomiska skäl. Den förr idealiska kvinnokroppen som hade små former har idag bytts ut till lite kurvigare modeller som tex J-lo eller Kardashians. Sculptra Buttlift har därför blivit en populär behandling med hög patientnöjdhet.

CULTUM CLINIC

Hur många behandlingar krävs och hur länge varar det?

Sculptra kräver flera behandlingar 1-3 för ansiktet 3-5 behandlingar för stussen med ca en månads intervall och resultatet förbättras med tiden eftersom kollagenstimulering är i full gång. Resultatet varar i ca 2-3 år.

Blir det hårt i stussen där man injicerat material?

Svaret på den frågan är NEJ, det blir ett naturligt mjukt och följsamt resultat.

CULTUM CLINIC

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

De flesta patienter kommer att se en subtil men betydande skillnad redan efter första eller andra injektions tillfället. Detta ger stussen ett lyft samt volym med ett naturligt estetiskt resultat.

CULTUM CLINIC

Fördelar med Sculptra Butt-lift

– Ingen narkos

– Kort behandlingstid

– Ingen återhämtningstid

– Slätar ut huden och maskerar celluliter

– Naturliga resultat

CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.