cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

Rökrynkor

CULTUM CLINIC

Rökrynkor

Linjer runt munnen bildas ungefär på samma sätt som linjer runt ögonen eller pannan – genom muskelrörelser. Det man märker är att personer med mycket uttrycksfulla ansikten tenderar att ha fler rynkor i dessa problemområden. Vi på CULTUM kallar dessa för ”dynamiska” rynkor. Varje gång muskeln i fråga drar ihop sig för att bilda ett uttryck, banar man väg för rynkorna. Denna repetitiva rörelse kan resultera i en permanent linje som med tiden kan bli en djupare rynka
Rökares linjer utvecklas runt munnen på grund av rynkningar i läpparna, orsakade av att de suger på cigaretten. Men rökning är inte den enda gången våra munnar gör denna rörelse. Förr kunde man skämta om att det var för mycket pussande medans i vår digitala värld kanske det är alla ”selfies” vi tar medans vi gör puss munnar framför våra smarttelefoner… Skämt åsido, om din mun rör sig på ett uttalat sätt när du pratar eller tuggar, kan du utveckla rökrynkor utan att någonsin ha rökt på en cigarett.
Vad gör vi på CULTUM åt detta?

Det är ett knepigt område att behandla. Den ideala lösningen för att lätt slappna av i
musklerna är muskelavslappnande, bygga upp lite volym i området och stimulera kollagen för att reparera huden. Detta är ett riktigt knepigt område att behandla. Dessa typer av dynamiska
rynkor är den idealiska lösningen för att lätt slappna av i musklerna ”muskelavslappnande”, bygga upp lite
volym i området och stimulera kollagen för att reparera huden. –

CULTUM CLINIC

Vad gör vi åt dessa rökrynkor?

Inför behandlingen för rökrynkor lägger vi, vid en konsultation, upp en individanpassad plan som oftast börjar med att boosta upp huden med Skin booster. Därefter fylls de eventuella djupare linjerna i med en tunn filler. Allt är givetvis beroende på behov, förutsättningar och förväntningar.
De flesta känner ingen smärta under processen men upplever pin pointad stickblödning särskilt i områden där nålarna tränger djupare in. Efter behandlingen av området applicerar vi ett serum anpassat efter dina behov.

Dermapen behandling varar vanligtvis inte längre än en timme.
Direkt efter en Dermapen behandling kommer du uppleva rodnad och svullnad som ger med sig inom några timmar, men du vill vara försiktig med din hud i några dagar. Med nålade mikrokanaler öppna kommer din hud att vara särskilt känslig.

Behöver man alltid förstora läpparna för att få bort rökrynkor?

Svaret på den frågan är NEJ. Så för er som är rädda för att få större läppar, ni slipper detta.

Kan det se ut som man får en “snusläpp” om man lägger filler ovanför läppen?

Materialet som vi injicerar är såpass tunt och administreras med en injektionsteknik som inte ger den typ av volym. Genom att kombinera med botox som gör så att mimiken minskar krävs det oftast en mindre mängd filler för optimalt resultat.
CULTUM CLINIC

Gör behandlingen ont?

Innan du får injektionsbehandling lägger vi på bedövningssalva samt att produkterna vi använder vid injektion innehåller lidokain (bedövning). Efter behandlingen får du ligga och vila med is för bästa komfort
CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.