cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

radiesse

CULTUM CLINIC

radiesse

Radiesse är en kollagenstimulerande filler som kan lägga till fyllighet eller minimera fina linjer och rynkor i ansiktet eller händerna för att återställa ett mer ungdomligt utseende. Det är idealiskt för områden som är benägna till volymförlust på grund av viktminskning eller åldrande. Det är FDA-godkänt samt CE märkt produkt för händer, för måttliga till svåra rynkor och veck i ansiktet, inklusive mimiklinjer, marionettlinjer, acneärr samt hamsterpåsar. Detta mångsidiga fyllmedel kan också konturera hakan och kindbenen. Radiesse kan placeras direkt över benet i kinderna för att ge ett naturligt lyft som även stramar till käklinjen.

CULTUM CLINIC

Vad innehåller radiesse och vad är det gjort av?

Radiesse innehåller mikrosfärer av kalciumhydroxylapatit (CaHA), en biokompatibel substans som också finns i ben. Den kombineras med en gelbärare för att skapa fyllmedlet. Jämfört med injicerbara fyllmedel som är gjorda av hyaluronsyra, gör detta Radiesse till ett tjockare, fastare material som bör placeras i tjock hud eller direkt över benet för bästa resultat. Kinderna och käklinjen är idealiska för detta fyllmedel.


Din kropp absorberar gelén och metaboliserar CaHA med tiden, på ett annat sätt än HA-fyllmedel. “Eftersom Radiesse är en biostimulator har du ett omedelbart positivt resultat från injektionen och förbättrade resultat senare, eftersom det hjälper till att främja dermal ombyggnad och förbättrar hudkvaliteten” säger legitimerad sjuksköterska Linda Norrström.

CULTUM CLINIC

HUR GÅR DET TILL?

Du börjar med en konsultation hos en av våra erfarna legitimerade sjuksköterskor för att diskutera dina mål och avgöra om Radiesse är det bästa alternativet för dig.
De rengör området och injicerar Radiesse under hudytan med en tunn nål. De kommer att använda en eller flera sprutor, beroende på hur mycket volym du vill ha och hur många områden du ska behandla. Du kan välja att få Radiesse Plus, som innehåller lidokain, en bedövande medicin. Men du kan fortfarande känna lite obehag från nålen och kan därför få bedövningssalva på huden också.De flesta behandlingar tar cirka 20 minuter.

När ser man resultat och hur länge varar det?

Efter att det har injicerats Radiesse kommer du att se mer fyllighet och en utjämning av rynkor och veck direkt och med fortsatta förbättringar under de kommande veckorna när din egen naturliga kollagenproduktion ökar. Radiesse är inte permanent, men det håller längre än vanliga filler med hyaluronsyra – upp till ett år och ibland längre – eftersom det stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion.
CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.