cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

PRP och PRF

CULTUM CLINIC

PRP och PRF

En PRP-behandling (även kallad vampyrbehandling) är en vetenskapligt beprövad metod där kroppens egen blodplasma förnyar och stimulerar blodcirkulation och kollagen- produktion

CULTUM CLINIC

PRP

PRP behandling (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt genom att stimulera stamcellerna runt dina hårsäckar och får dem att vidga sig, vilket resulterar i tjockare och starkare hårstrån. Behandlingen fungerar såväl förebyggande som retroaktivt på håravfall.

En PRP-behandling (även kallad vampyrbehandling) är en vetenskapligt beprövad metod där kroppens egen blodplasma förnyar och stimulerar blodcirkulation och kollagen- produktion.

Behandlingen inleds med att blod tas från patientens arm och placeras i en roterande centrifug för att separera plasman och blodplättarna, även kallade trombocyter.

Trombocyterna injiceras sedan i det önskade behandlingsområdet. Denna process kommer att frigöra tillväxtfaktorer och stamceller som stimulerar och ökar kollagen samt elastinproduktionen. Detta i sig bidrar till att släta ut huden successivt under de närmsta veckorna, minska rynkor och fina linjer och ger huden glow. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre Månader.

PRP-T är 100% naturligt, innehåller inga kemikalier och har inga biverkningar förutom risk för blåmärken samt övergående svullnad och ömhet i det behandlade området.

PRP-behandling passar utmärkt för den som söker ett naturligt alternativ att förbättra hudkvaliteten och stimulera kollagenproduktionen i huden.
Vanliga behandlings områden är:

  • Ansiktet
  • Halsen
  • Dekolletaget
  • Händerna
  • Hårbotten

Vi rekommenderar 3-4 behandlingar med 4 veckors mellanrum men kan naturligtvis utföra flera behandlingar vid positiva resultat och efter behov. Resultatet ses vanligtvis några månader efter den första behandlingen och håller upp till 1 år eller i vissa fall längre. För att bibehålla resultatet rekommenderas en underhållsbehandling ca var 6:e Månad.


 

CULTUM CLINIC

PRF – Behandling av läppar och ögon (Tear Trough)

PRF innehåller mer fibrin än PRP.

Den största skillnaden mellan PRP och PRF är att PRF innehåller mer fibrin. Fibrin är ett protein som hjälper till att stabilisera blodplättarna och tillväxtfaktorerna.

PRF centrifugeras med lägre hastighet än PRP vilket gör att att gränserna mellan de olika lagren inte blir så tydliga i provröret. Den lägre hastigheten är mindre traumatisk för cellerna. Fibrinet i PRF bygger ett tredimensionellt nät ungefär som en byggnadsställning. Aktiverade blodplättar och stamceller fastnar i fibrinnätverket och utsöndras sedan i långsam takt i upp till 12 dagar. För PRP gäller detta under några timmar.
PRF, som är en förkortning för Platelet-Rich Fibrin, är som en utvecklad form av PRP. Den innehåller en högre koncentration av fibrin jämfört med PRP, vilket medför en mer långvarig frisättning av tillväxtfaktorer. På så vis gynnar PRF behandling en mer långsiktigt hållbar kollagenproduktion.

För vem passar behandlingen:
Då PRF kan ge en naturlig volymökning, är behandlingen särskilt lämpad för att behandla läppar och mörka ringar under ögonen men även fina linjer och nasolabialveck.

Vi rekommenderar minst 3 behandlingar med en månads mellanrum. För att bibehålla resultatet rekommenderas en underhållsbehandling ca var 6:e Månad.


CULTUM CLINIC

Vilken behandling ska man då välja?

Bägge metoderna har båda sina fördelar och förespråkare. Det har publicerats massor av rapporter och det är svårt att dra några absoluta slutsatser.
Sanningen är att båda metoderna har sitt berättigande.
En försiktig slutsats är att PRF är mera effektivt för att skapa volym och läka och att PRP ger bättre resultat vid hudföryngring.

PRISER

PRP Vampire Treatment FACE
3 800:-

PRP HAIR
3500:-

PRP Vampire Treatment NECK
3 300:-

PRP Vampire Treatment FACE & NECK
4 000:-

PRP Vampire Treatment FACE
Kur 3 st beh. 9 120:-

PRP HAIR Kur 3 st beh. 8
400:-

PRP Vampire Treatment NECK
Kur 3 st beh. 7 920:-

PRP Vampire Treatment FACE & NECK 4
Kur 3 st beh. 9 600:-

PRF Vampire Treatment EYES
2 800:-

PRF Vampire Treatment EYES
Kur 3 st beh. 6 720:-

PRF Vampire Treatment PERORAL & LIPS
2 800:-

PRF Vampire Treatment PERORAL & LIPS
Kur 3 st beh. 6 720:-

CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.