CULTUM CLINIC

Profhilo

CULTUM CLINIC

Profhilo

Profhilo behandling är ny, innovativ och motverkar effektivt förlusten av hudelasticitet i ansiktet och i de områden som vanligtvis är svåra att behandla, t.ex. “kalkonhud” på halsen.

Profhilo består av hyaluronsyra precis som traditionella fillers. Profhilo skiljer sig dock från
fillers genom att produkten har en mer flytande konsistens. Detta beror på att hyaluronsyran i Profhilo inte är tvärbunden och på detta sätt kommer Profhilo – till skillnad från filler – att fördelas jämnt i huden och på så sätt släta ut fina linjer och rynkor. En Profhilo behandling ger i allmänhet huden ökad elasticitet. Det är också marknadens renaste och mest naturliga
form av hyaluronsyra, eftersom den är fri från BDDE -bindningar som vi känner till från fillers.

CULTUM CLINIC

Så här går en Profhilo behandling till

Profhilo är en injektionsbehandling som, med sitt höga innehåll av hyaluronsyra (socker), stärker, stramar upp och stimulerar huden att bilda nytt kollagen och elastin. Således motverkar behandling med Profhilo effektivt slapp och skrynklig hud på nacke, händer, ansikte och dekolletage (bröstkorg).


En Profhilo behandling är för dig som vill bli av med lös och skrynklig hud i ansikte och hals. Profhilo har en biomodellerande effekt och föryngrar därigenom alla celltyper. Hudens kollagenfibrer förstärks, fettvävnaden regenereras och fukten återbinds. Lite mer specifikt är Profhilo stabiliserad hyaluronsyra, som har utvecklats med den nya och patenterade NAHYCO-tekniken. Unikt för Profhilo-behandlingen är att den har en av de högsta koncentrationerna av hyaluronsyra på marknaden. Detta gör behandlingen idealisk för att återställa en naturlig föryngring av huden så att bindvävsfibrerna återställs av kroppen själv

CULTUM CLINIC

Hur fungerar en Profhilo behandling?

Profhilo fungerar delvis genom att fylla på hudens hyaluronsyra depåer. Profhilo stimulerar hudens egna fett- och bindvävsceller, så att huden “fylls på” med yngre fettavlagringar och bindvävscellernas egen produktion av hyaluronsyra, kollagen och elastiska fibrer ökas. Den innovativa stabiliserings- och injektionstekniken innebär att produkten har en “självutjämnande” effekt genom att söka och jämna ut områden med skrynklig och lös hud.

Före Profhilo behandling

Innan din behandling med Profhilo kommer du på konsultation hos en av våra legitimerade sjuksköterskor, där kommer du att få muntlig såväl som skriftlig information om behandlingen. Här organiserar vi också en individuell behandlingsplan, som baseras på din ålder, hudstruktur och kvalitet. Det måste ta minst 48 timmar innan du kan få själva behandlingen. Om du är gravid eller ammar kan vi inte genomgå en Profhilo behandling.
CULTUM CLINIC

Behandlingen med Profhilo

Behandlingen består av punktinjektion av Profhilo. Antalet injektioner beror på det specifika behandlingsområdet. Behandlingen utförs enligt en speciell teknik så att gelén fördelas jämnt över området. För optimala resultat rekommenderas 2 behandlingar med 4 veckors mellanrum.
Gör Profhilo Behandling ont?
Behandlingen är snabbt över. Vissa beskriver känslan som lätta nyp i de områden som injiceras. Behandlingen som sådan är inte smärtsam.
Efter behandling med Profhilo:
Efter behandlingen kan du uppleva lätt rodnad, lätt svullnad, blåmärken och små kvaddlar i de injicerade punkterna. De små kvaddlarna på injektionsstället kommer att jämnas ut om 12-24 timmar. Profhilo integreras i vävnaden direkt efter behandlingen och redan 3 till 4 veckor efter behandlingen kommer du att uppleva en synlig skillnad i din hudkvalitet och elasticitet. Efter den andra behandlingen upplevs ytterligare en boost för huden, vilket resulterar i en mycket mjukare och mer elastisk hud i det behandlade området.
CULTUM CLINIC

Hur hållbart är Profhilo?

Behandlingens hållbarhet beror i stor utsträckning på hudens tillstånd, ålder och hudområde. I de flesta fall måste behandlingen upprätthållas med en årlig behandling – eller var 6e till 8e månad.
CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.