cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

Nasolabialveck

CULTUM CLINIC

Nasolabialveck

Nasolabialveck är linjerna från nedre näshörnet till mungipan som får ansiktet att se äldre ut. Nasolabial filler kan användas för att lyfta och behandla dessa veck som uppstår vid åldrande och volymförlust i kindområdet. Filler injektioner kommer att få området att se jämnare och yngre ut, med mindre avgränsning mellan kinderna och undersidan.
CULTUM CLINIC
Många patienter är oroliga över utseendet på deras nasolabialveck, även från en mycket tidig ålder och denna oro kan förstärkas med tiden. De kan vara oroliga för vecket, rynkan eller båda. Hyaluronsyra används då för att lösa dessa problem. Att behandla dragspelslinjerna i nedre ansiktet är viktigt i tidig ålder, anledningen är att när dessa linjer blir måttliga till mer permanenta blir de svårare att behandla. Problemet med dessa linjer är att de kommer från så många olika områden. De påverkas av förlust av mjukvävnad i mitten och nedre ansiktet i och med åldrande och av volymförlust i kinderna som blir som en tyngd av lös hud mot den nasolabiala fåran.
CULTUM CLINIC

Hur behandlar vi detta område utan att se onaturlig ut?

Vid en konsultation tittar vi tillsammans på orsaken till att problemet uppstått och gör en individanpassad plan på vad vi kan göra tillsammans för nå optimalt resultat efter dina önskemål och förutsättningar.
Räcker det att injicera just området eller kan man kombinera olika områden för att få optimalt resultat i det nasolabiala vecket?
I vissa fall kan volymförlust i kinderna skapa en ”tyngd” neråt som som gör att det kan hjälpa att fylla kinderna med filler i kombination med nasolabialveck för optimalt resultat. Skall man endast fylla kinderna för att lyfta sitt nasolabialveck så krävs det mycket produkt och kan då ge ett onaturligt utseende. För mycket produkt i själva nasolabialfåran ger ofta ett så kallat ”pillowface” vilket lämnar oss med att kombinationsbehandling oftast är mer lönsamt och ger ett naturligare utseende med mer antagning effekt.

Hur går behandlingen till?

Vi rengör huden och du får givetvis bedövning för maximal komfort. Efter det kommer din behandlare att använda sig av filler produkt, anpassade efter ditt behov och samtliga produkter vi använder innehåller bedövning. För din säkerhet och känsla får du vila bekvämt en stund efter med ice pads innan vi bokar en uppföljning när svullnaden lagt sig
Hur länge håller resultatet?
Hur länge en fillerbehandling håller i dessa områden är individuellt men 4-6 månader vid första injektionen och längre ju fler gånger man upprepar behandlingen. Fråga din behandlare om våra förmånliga medlemskort
CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.