cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

Desoface & desobody

CULTUM CLINIC

Desoface/desobody

Desoface och Desobody är nästa generationen i injicerbara “fettlösare” som behandlar lokaliserade fettdepåer. Behandlingen innehåller en aktiv fettlösningsinjektion som placeras i fettet. Detta löser sedan upp fettet så att det kan avlägsnas från kroppen genom lymfsystemet. Ingredienserna i injektionen kan tid på sig för att ge resultat i vävnadsområdet och därför kan processen att bryta ner fettet ta några veckor.

CULTUM CLINIC

Innehåll

Desobody och Desoface innehåller ett ämne som består utav deoxycholsyra – gallsyra.
Gallsyran i sin tur gör fettcellens membran ostabilt och förstör den. De skadade fettcellerna bryts sedan ner och försvinner naturligt genom kroppens lymfsystem.
CULTUM CLINIC

hur länge har det funnits?

Desoface och Desobody har varit godkänd och arbetats med på marknaden sedan 2018.
Våra patienter kan försäkra sig med att vi endast använder oss utav produkter och
behandlingar som är säkra och godkända.

VEM KAN MED FÖRDEL GÖRA BEHANDLINGEN?

Fettlösande injektioner är inte en viktminskningsbehandling och en patient bör vara fullt medveten om detta innan hen överväger behandling. Istället används denna form av intervention för att minska och i vissa fall eliminera lokaliserade fettavlagringar i kroppen. Områdena manifesteras ofta som hudområden som förblir feta trots att patienten är normalviktig, regelbundet tränar och upprätthåller en balanserad, hälsosam kost. Det fina med fettlösande injektioner är att de kan användas nästan var som helst på kroppen. Det kan också användas som en uppföljningsbehandling efter att ha genomgått fettsugning eller liknande fettreducerande behandlingar eller operationer för att ta bort och klumpar av fettvävnad som skapats av det första förfarandet.
CULTUM CLINIC

Vem lämpar sig inte behandlingen för?

Kontraindikationer för dessa behandlingar liknar i stort sett alla former av kosmetiska behandlingar dvs graviditet, amning, autoimmuna sjukdomar etc. Tjockleken på huden är också en viktig faktor att ha i åtanke. Patienter med mindre än 1,5 cm tjocklek är olämpliga på grund av den ökade risker för biverkningar. Det tåls också att upprepas att endast fetma, inte är en lämplig anledning till att en behandling skall göras. Istället skulle sådana patienter också behöva förbinda sig till en hälsosam kost och regelbunden träning för att hantera viktminskning. Detta är inte att säga att behandlingen direkt ska ignoreras. Med en kombination av hälsosam kost och träning kan behandlingen vara ett alternativ.
CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.