cultum-logoblack
CULTUM CLINIC

acnelan peel

CULTUM CLINIC

acnelan peel

Acnelan Peel är en intensiv klinisk behandling av akne och fet hud. Den kombinerar en peel på kliniken med hemvårdsprodukter som skall användas dagligen istället för din vanliga hudvårdsrutin. Tillsammans riktar sig denna behandling mot det som triggar akne och förhindrar återfall av hudtillståndet. Det kan användas vid mild till svår akne och är effektivt för att minska aktiva akne, förhindra bildandet av nya aknes och bibehålla en hälsosam balans för huden. Det är en djupt peelande behandling med en speciell kombination av aktiva ingredienser som bekämpar akne. Hemvårdsprodukterna underhåller och förebygger uppkomsten av problemhuden efter peelingen är avslutad.
CULTUM CLINIC

hur går

behandlingen till?

Vi börjar med en konsultation och sätter ihop en behandlingsplan som är specifik för din huds behov innan behandlingen påbörjas.


Acnelan Peel-behandlingen är en trestegsprocess. Först rengör vi huden på djupet och rengör porerna från orenheter med en multifaktormask. Masken innehåller en blandning av aktiva ingredienser som hjälper till att ta bort överflödigt fett och bakterier, minskar inflammation och försiktigt exfolierar huden. Efter applicering av masken neutraliserar vi masken med en spray efter peelingen som lugnar och balanserar huden. Vi avslutar med en porförseglande gel för att lugna ytterligare och dra åt porerna för att förlänga effekten av Acnelan-behandlingen.


Det krävs minst 3 behandlingar för ett optimalt resultat. Beroende hudtyp och svårighetsgraden av din akne har man en 15-24 dagars intervall mellan behandlingarna.

CULTUM CLINIC

fördelar med acnelan peel

– Effektiv mot aktiv akne
– Förebygger akne
– Rensar igenmurade porer
– Eliminerar orenheter
– Förbättrar hudstruktur

EFTERBEHANDLING

Efter behandlingen kan man uppleva en mild, varm känsla, en viss rodnad och irritation. Huden peelas de närmaste 3-5 dagarna och efter så kommer en slät, klar hud fram. Det är viktigt att följa hemvårdsinstruktionerna efter behandlingen och individuella resultat kan variera. Vi rekommenderar att du slutför din individuella behandlingsplan för att säkerställa optimala resultat.

Hur länge håller resultatet?

För att bibehålla resultaten av Acnelan Peel är hemvårdsprodukter och underhåll viktigt. I
svårare fall kan 2-4 behandlingsprogram behöva utföras varje år för att helt få bort
inflammerad akne.

CULTUM CLINIC

DIGITAL KONSULTATION

Är du osäker på om en behandling passar dig eller har du några frågor kring behandlingen? Boka en digital konsultation så hjälper vår erfarna injektionsspecialist att göra en komplett analys på dig och skräddarsy en personlig behandlingsplan.

En digital konsultation är kostnadsfri.